
ايتنا - حسگرهاي پوست مصنوعي جديد متوجه تيز و برنده بودن يا داغ و سوزاننده بودن اجسام خواهند شد.
به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاري سلامت(طبنا)، دانش پزشكي راه زيادي را از درك كاركرد اعضاي بدن تا آرزوي بازسازي آن ها در آزمايشگاه طي كرده است. شايد در قرن بيست و يكم به جايي رسيده باشيم كه بتوانيم از اين رويا گذشته و حتي لباس هوشمندي به تن كنيم كه به اندازه پوست بدن اطلاعات و داده هاي بدن ما را جمع آوري كند.
پوست بزرگ ترين و همچنين پيچيده ترين عضو بدن ما است. زير ميكروسكوپ به آن نگاه كنيد و هزاران پايانه عصبي را مشاهده خواهيد كرد كه مغز را مرتبط با دنياي بيرون نگه مي دارد و به ما اجازه مي دهد لمس، فشار و درد را احساس كنيم.
براي دانشمنداني مانند ژنان بائو كه يك مهندس شيمي در دانشگاه استنفورد است كه بر روي ساخت پليمرها تمركز دارد، پوست نه تنها يك اندام حسي، بلكه يك ماده است. چيزي كه به قول او انعطاف پذير، اما بسط پذير، خودترميم شونده و زيست تخريب پذير است.
به گزارش نشريه وايرد نسخه بريتانيا، بائو كه در زمينه نوظهور پوست الكترونيكي كار مي كند و ماموريت خود را بازسازي بسياري از عملكردهاي پوست انسان براي استفاده در پروتز و روباتيك قرار داده است.
مهندسان پزشكي كه سال هاست در بخش ساخت اندام مصنوعي كار مي كنند حتي با وجود پيشرفت هاي رباتيك كه عملكرد اعضاي مصنوعي را به شكل حيرت آوري ارتقا بخشيده هنوز از فقدان حس لامسه به عنوان بزرگ ترين كاستي اين اعضا نام مي برند.
براي افرادي كه از اندام هاي مصنوعي استفاده مي كنند، حس لامسه كيفيت زندگي آن ها را به شكل بي حدوحصري بهبود بخشيده و به آن ها اين امكان را خواهد داد كه نرم را از سخت تشخيص دهند و قبل از اينكه بتوانند آسيبي وارد شود متوجه تيز و برنده بودن يا داغ و سوزاننده بودن اجسام شوند.
سال 2010 بائو و همكارانش يك حسگر منعطف ساختند كه به قدري حساس بود كه مي توانست لمس يك پروانه در حال پرواز را تشخيص دهد. پوست ما كه يك سد محافظ طبيعي در برابر محيط را تشكيل مي دهد، مي تواند به عنوان رابط بين انسان و دستگاه ها نيز عمل كند. حالا تصور كنيد لوازم اطراف ما از اين پوست هوشمند به عنوان «لايه محافظ و رابط» استفاده كنند.
بائو مي گويد: «لوازم الكترونيكي كنوني ما بسيار سفت، شكننده و حجيم هستند؛ اما اگر بتوانيم همه آن ها را مانند پوست بسازيم، اين امر به طور بالقوه مي تواند نحوه تعامل و ارتباط انسان با وسايل الكترونيكي را كاملا تغيير دهد.»
استارت آپ PyrAmes سيليكون ولي كه بائو موسس آن است، درحال توسعه يك نوار نرم است كه دور مچ دست يا پا پيچيده مي شود و مي تواند براي نظارت بر فشار خون نوزادان نارس در بخش هاي مراقبت هاي ويژه مورد استفاده قرار گيرد. اين نوار طراحي شده تا جريان خون را به طور مداوم ثبت كند، كاركرد آن مانند يك خط شرياني است و بدون نياز به سوزن هايي كه خطر عفونت و آسيب مرگبار به بافت و اعصاب نوزاد را به همراه دارند.
بائو چندين سال است كه بر روي لوازم الكترونيكي «الهام گرفته از پوست» كار مي كند. او از سال 2018 به عنوان رئيس دپارتمان مهندسي شيمي استنفورد فعاليت كرده و در حال حاضر بيش از 100 حق ثبت اختراع در ايالات متحده دارد، از جمله براي حسگر تشخيص پروانه.
بائو معتقد است كه كاربردهاي بالقوه زيادي براي پوست الكترونيكي وجود دارد؛ اما مسير تجاري سازي آن طولاني است. با اين حال او مجذوب ايده توسعه وسايل الكترونيكي است كه مي توانند در درازمدت براي تشخيص پزشكي و مراقبت هاي بهداشتي مفيد باشند؛ چه به شكل پروتز، پوشيدني يا حتي دستگاه هاي كاشتني. توجه او همچنين بر گام هاي كوچك و موفقيت هاي تيم تحقيقاتي اش در توسعه بلوك هاي سازنده فردي متمركز است: حسگرها، مدارها و مواد انعطاف پذير، كشسان و زيست تخريب پذير كه آن ها را تشكيل مي دهند.
منبع: اينديپندنت
لينك كوتاه خبر
اخبار مرتبط رساندن دارو به بافت هاي بيمار بدن با ربات
حسگرهايي كه سرطان را زودهنگام تشخيص مي دهند
حسگر قندي بيماري ها را در بدن تشخيص مي دهد
برچسب ها
- #حسگر
نظر شما شما در حال پاسخ به نظر «» هستيد. × لغو پاسخ
نام
ايميل
نظر شما

لطفا حاصل عبارت را در جعبه متن روبرو وارد كنيد
ارسال
آخرين اخبار سطح زير كشت گندم كشور به بيش از 5 ميليون هكتار رسيد 1401-09-26 09:38
نشست امنيت غذايي با حضور فرمانده سپاه فجر برگزار شد 1401-09-26 09:29
در برگزاري اردوي ""راهيان نور"" كرمان مشكل حمل و نقل داريم 1401-09-26 09:24
خدمات توانبخشي كودكان در هلال احمر توسعه مي يابد/ نورافشار؛ قطب خدمات جامع توانبخشي كودكان در كشور 1401-09-26 09:11
اشتغال 35 زنداني در كارگاه ظروف چوبي زندان شيراز 1401-09-26 09:04
پوسته هاي الكترونيكي راهگشاي ساخت لباس هاي هوشمند هستند 1401-09-26 09:02
«يد واحد» راه رسيدن به ايران قوي و مستقل 1401-09-26 09:00
كشف پروتئيني كه منجر به بيماري قلبي مي شود 1401-09-26 08:52
ماجراي افزايش 150 درصدي مصرف آنتي بيوتيك در كشور 1401-09-26 08:49
نخستين اجلاسيه فعالان مردمي جهاد و شهادت استان كرمان برگزار شد 1401-09-26 08:48
اولين تزريق داروي SMA در مركز طبي كودكان انجام شد 1401-09-26 08:44
برگزاري آزمون هاي ادواري استاندارهاي مهارتي 1401-09-26 07:37
ميزان ابلاغ الكترونيك بايد تا پايان سالجاري به 95 درصد افزايش يابد 1401-09-25 23:18
نسخه دسكتاپ نسخه موبايل

-
-
-
-
-
-
خبرگزاري سلامت | طبنا رسانه سلامتي

طراحي و توليد: نستوه
بالا