دریافت اطلاعات ...
 
باشگاه ایده پردازان کوشا
جمعه ۱۱ فروردین ۱۴۰۲

نقش كليدي پارك هاي علم و فناوري در تجاري سازي دانش
 
پارك هاي علم و فناوري نتايج به دست آمده از پژوهش هاي دانشگاهي را با نياز صنعت هماهنگ كرده و از اين راه خلا رابطه صنعت با دانشگاه را پر نموده و اين امر در نهايت به تجاري سازي دانش منجر مي شود. يوسف عباسپور در گفت و گو با سيناپرس اردبيل، فناوري كاربردي را نياز اصلي جامعه ... نوشته نقش كليدي پارك ...


پارك هاي علم و فناوري نتايج به دست آمده از پژوهش هاي دانشگاهي را با نياز صنعت هماهنگ كرده و از اين راه خلا رابطه صنعت با دانشگاه را پر نموده و اين امر در نهايت به تجاري سازي دانش منجر مي شود.

يوسف عباسپور در گفت و گو با سيناپرس اردبيل، فناوري كاربردي را نياز اصلي جامعه اعلام كرد و گفت: بايد در راستاي امنيت غذايي و توليد در استان حركت كنيم و شاخص هايي كه در اين چشم انداز در نظر گرفته شده است شركت ها و واحدهاي فناور را به اين سمت سوق دهيم تا در اقتصاد دانش بنيان استان پارك علم وفناوري سهم بسزايي داشته باشد.

رئيس پارك علم و فناوري استان اردبيل با بيان اينكه از صنايع خلاق در جهت افزايش اشتغال در جامعه حمايت هاي لازم را انجام مي دهيم، اضافه كرد: وظيفه پارك علم و فناوري ايجاد اشتغال نيست ولي اين اقدام را براي حمايت از ايده ها و مبتكران انجام مي دهيم.

عباسپور با اشاره به ساختار پارك هاي علم و فناوري اظهار كرد: اين مراكز به عنوان يكي از مهم ترين ساختارهاي موثر در اقتصاد دانش بنيان و محيطي مناسب براي استقرار، توسعه و شكوفايي موسسات و شركت هاي دانش بنيان هستند كه در تعامل سازنده با يكديگر و با دانشگاه ها و ساير موسسه هاي پژوهشي به فعاليت هاي فناوري اشتغال دارند.

رئيس پارك علم و فناوري استان اردبيل هدف اصلي پاركها را افزايش توليد ثروت در جامعه از طريق ايجاد و توسعه فعاليت موسسه هاي متكي بر فناوري دانست.

عباسپور با اشاره به سهم پارك علم و فناوري و شركت هاي دانش بنيان در اشتغال پايدار استان گفت: بر اساس سند جامعه توسعه استان در صورت توسعه فضاهاي فيزيكي، پرداخت تسهيلات به شركت ها، راه اندازي كارخانه نوآوري و شهرك علم و فناوري در سطح 35 هكتار افزايش مي يابد.

رئيس پارك علم و فناوري استان اردبيل فعاليت40 شركت دانش بنيان در استان را يادآور شد و گفت: از اين تعداد 28 شركت دانش بنيان مورد حمايت پارك علم و فناوري قرار گرفته است.

به گفته وي در حال حاضر در استان اردبيل 126 مركز رشد فعال، 64 شركت در مرحله پيش رشد و 78 مورد ديگر هم در مرحله رشد و بالندگي مي باشد.

رئيس پارك علم و فناوري استان اردبيل با اشاره به اهدف پيش روي پارك علم و فناوري اردبيل اظهار كرد: اين مركز با ارائه تسهيلات، در تلاش است تا شركت هاي دانش بنيان، فناوران، مخترعان و صاحب ايده براي رسيدن به اهدف نهايي خود با مشكل مواجه نشوند و درصد رفع موانع پيش روي آنها بر مي آيد تا سالي كه مزين است به شعار توليد، دانش بنيان و اشتغال آفرين براي اين افراد سال شكوفايي باشد.

وي در ادامه همچنين از اخذ 300 ميليارد ريال تسهيلات براي شركت هاي دانش بنيان اين استان خبر داد و گفت: انتظار مي رود اين ميزان به 500 ميليارد ريال افزايش يابد.

عباسپور در ادامه با اشاره به رونمايي از هشت محصول دانش بنيان همزمان با هفته پژوهش در استان، خاطرنشان كرد: اين محصولات در بخش هاي دارويي، صنايع خودرو، كشاورزي، رباط و هوش مصنوعي براي اولين بار در بيست و سومين نمايشگاه دستاوردهاي فناوري و فن بازار استان اردبيل مي باشد.


معاون فناوري مركز رشد جهاد دانشگاهي اردبيل در گفت و گو با سيناپرس اردبيل اظهار كرد: با گذشت تقريبا يك دهه از شكل گيري ادبيات فناوري در استان اردبيل در بحث فناوري هنوز به آن شكل مطلوب دست نيافته ايم به طوري كه انتظار مي رود با تزريق حمايت هاي مادي و معنوي نقايص شبكه فناوري استان برطرف و ماموريت هر مركز بدرستي مشخص شود تا ثمرات آن در اقتصاد استان قابل لمس باشد.

مهران محمدي انتظارات مسئولان را نقش آفريني اكوسيستم فناوري براي خلق ثروت در استان دانست و گفت: چند سال است كه مقام معظم رهبري در تشخيصي هوشمندانه شعار سال را با واژه هايي چون توليد، اشتغال و دانش بنيان به حوزه توليد علمي و فناورانه گره مي زنند تا خلق ثروت و بهره برداري از يافته هاي علمي مورد توجه قرار گيرد.

وي از آمادگي جهاددانشگاهي استان اردبيل براي قبول ماموريت هاي موثر خبر داد و افزود: به عنوان نهادي واسطه اي و تسهيل گر مي توانيم به حوزه هاي فناوري، كارآفريني و توليد استان ياري برسانيم چرا كه اين موضوع با نگاه توسعه اي مسئولان به ويژه استاندار اردبيل قرابت پرمعنايي دارد.

محمدي طرفيت بالاي جهاددانشگاهي را با دارا بودن پژوهشگاه هاي ملي يادآور شد و گفت: آمادگي لازم براي بومي سازي دانش فني و تجربيات ارزنده اين مراكز در منطقه وجود دارد كه مي تواند به حوزه پژوهش و فناوري استان نيز در توسعه اردبيل كمك كند.

معاون فناوري مركز رشد جهاد دانشگاهي اردبيل افزود: اين مركز قسمتي از اكوسيستم فناوري استان اردبيل است كه تلاش مي كند در كنار ساير اجزاي آن نقش خود را بدرستي ايفا نمايد.

معاون فناوري مركز رشد جهاد دانشگاهي اردبيل با اشاره به فعاليت اين مركز اظهار كرد: در حال حاضر 18 شركت و 2 هسته فناور در مركز رشد جهاد دانشگاهي اردبيل فعال است.

به گفته وي جهاد دانشگاهي در قالب مركز رشد گياهان دارويي از سال 93 فعاليت خود را آغاز و در حال حاضر فعاليت خود را با توليد 38 محصول فناورانه ادامه مي دهد به طوري كه واحدهاي فناور مركز رشد موفق شده اند، نمونه سازي 30مورد محصول را انجام و براي 4 محصول مجوزهاي اوليه در حال نهايي شدن است تا به مرحله تجاري سازي برسد.

محمدي در ادامه همچنين فعاليت 2 شركت دانش بنيان و يك شركت خلاق را يادآور شد و گفت: مركز رشد درقالب بسته هاي حمايتي، از اين شركت ها پشتيباني مي كند كه 14 مورد ثبت اختراع نيز با استمرار حمايت ها اتفاق افتاده است.

معاون فناوري مركز رشد جهاد دانشگاهي اردبيل با اشاره به كسب فناوري برتر جهاددانشگاهي كشور توسط واحدهاي فناور مركز رشد واحد اردبيل، اضافه كرد: مركز رشد فناوري جهاد دانشگاهي به عنوان مجموعه موفق و برتر معرفي شده و حتي در رويداد استارتاپي در تركيه و لهستان حائز رتبه هاي اول شده است.

به گفته وي همچنين حهاددانشگاهي در قالب مركز نوآوري، شتاب دهي كسب و كارهاي فناورانه و همچنين فعاليت مركز رشد گياهان دارويي از ظرفيت جوانان استفاده كرده و تلاش كرده با حمايت هاي هم جانبه به رشد و اعتلاي اين مراكز رشد و فناوري كمك كند.

محمدي بسته هاي حمايتي از مراكز رشد، نوآوري و شتاب دهي را يادآور شد و اظهار كرد: اولين حمايت ها به صورت كمك هاي بلاعوض است كه در طول استقرار شركت ها خدمات حمايتي مالي ارائه مي شود. وي تصريح كرد: تمام خدمات اعم از برگزاري كارگاه هاي آموزشي، مشاوره ها، استفاده از امكانات، بازديد و برگزاري نمايشگاه و چاپ مقالات رايگان بوده و تا سقف 15 ميليون تومان براي جبران هزينه ها، تسهيلات كم بهره بانكي و تا سقف 50 ميليون ساير تسهيلات بانكي در اختيار فعالان اين حوزه قرار مي گيرد.

خبرنگار: سميه درازي
منبع خبر:
سیناپرس
   تاریخ: ۰۹:۲۸ - ۲۱/۰۹/۱۴۰۱   بازدید: ۴۸

نظرات کاربران

نظر شما:
نام: *
ایمیل:
متن: *

(۳۰۰ کاراکتر)
کد امنیتی: *