دریافت اطلاعات ...
 
باشگاه ایده پردازان کوشا
جمعه ۱۱ فروردین ۱۴۰۲

سياست نوآوري باز در انرژي اتمي اعمال مي شود
 
معاون رييس جمهور و رييس سازمان انرژي اتمي با تاكيد براينكه سياست درهاي باز و نوآوري باز را بايد در حوزه هسته اي در پيش بگيريم، گفت: پروژه نيروگاه 360 مگاواتي كه متوقف شده بود، با كمك متخصصان ايراني انجام خواهد شد.
سياست-نوآوري-باز-در-انرژي-اتمي-اعمال-مي-شود

سينا پرس : معاون رييس جمهور و رييس سازمان انرژي اتمي با تاكيد براينكه سياست درهاي باز و نوآوري باز را بايد در حوزه هسته اي در پيش بگيريم، گفت: پروژه نيروگاه 360 مگاواتي كه متوقف شده بود، با كمك متخصصان ايراني انجام خواهد شد. محمد اسلامي روز دوشنبه در رويداد تبادل فناوري حوزه فناوري هاي نوين انرژي، ليزر، فوتونيك و كاربرد پرتوها در صندوق نوآوري و شكوفايي افزود: حوزه فناوري هاي پيشرفته حوزه قدرت ساز است، امروزه مولفه قدرت در روابط بين كشورها تعيين كننده است و الزامي در بعد نظامي كشورها ندارد.

وي بيان كرد: به طور مثال همين تقابل پيشرفت هاي فناوري هاي نوين بين كشور چين و آمريكا نشان مي دهد دنياي آينده و تحولات فناوري ها، پرشتاب و قابل تصور نيست.

اسلامي ادامه داد: در سال هاي گذشته حوزه انرژي اتمي در كشور به عنوان حوزه و مكاني امنيتي با حفاظت شديد تصور و بيان شده در صورتي كه اينها القائات و خواسته هاي دشمن بوده است، همچنين مي توان با نگاه به حمايت هاي سازمان بين المللي انرژي اتمي از پروژه هاي ايران متوجه شد كه فقط در زمينه ايمني حمايت مي كنند؛ چرا كه خواستند ايران را در يك كريدور محدود قرار دهند، بنابراين بايد از گذشته سياست درهاي باز را در پيش مي گرفتيم، كما اينكه اين سياست را در پيش خواهيم گرفت.

رييس سازمان انرژي اتمي اظهار داشت:در حال حاضر چيزي كه براي ما حائز اهميت است اين است كه سياست نوآوري باز را در اين حوزه داشته باشيم، به دليل جو امنيتي كه به اين حوزه داده اند، شاهد نا اميدي تحصيل در اين حوزه در بين جوانان هستيم. در يك بازه زماني مشخص القاي ترس و سلب اعتماد به نفس در حوزه هسته اي خيلي انجام شده است و مي خواهيم آن را به القاي اميد تبديل كنيم.

 اسلامي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به اينكه بايد تحقيقات نتيجه گرا باشد و بايد براي تحقيقات سازوكار داشته باشيم افزود: در اين خصوص نياز داشتيم يك چشم انداز براي اين حوزه ترسيم كنيم و فرآيند تبديل ايده به محصول را بيشتر به حركت در آوريم، در اين زمينه سند راهبردي صنعت هسته اي كشور در ابتداي سال تدوين و منتشر شد.

وي گفت: در سند راهبردي صنعت هسته اي كشور تامين 20 درصد انرژي كشور از طريق برق هسته اي را هدف گذاري كرده ايم. در حال حاضر نيروگاهي هسته اي در كشور داريم كه هزار مگاوات برق توليد مي كند و حاصل 50 سال فعاليت در اين حوزه است.

اسلامي با بيان اينكه سازمان انرژي اتمي كشور براي احداث اولين نيروگاه خود بودجه عمراني نداشت و با استفاده از وام در آن سال ها نيروگاه را ساخت، گفت: اين نيروگاه حدود 53 كيلو وات انرژي پاك توليد كرده است و با يك حساب سر انگشتي مي توان توجيه اقتصادي آن را مشاهده كرد. بنابراين با توجه به توجيهات اقتصادي، بخش خصوصي نيز مي تواند در حوزه نيروگاه هاي برق هسته اي سرمايه گذاري كند.

رييس سازمان انرژي اتمي افزود: در سند راهبردي صنعت هسته اي كشور سرمايه گذاري داخلي و خارجي، فاينانس (تامين مالي خارجي) را براي تامين 10 هزار كيلووات برق هسته اي توسط بخش خصوصي بيان كرده ايم.

وي در بخش پاياني سخنان خود يادآور شد: در سال 91 اجراي پروژه نيروگاه 360 مگاواتي را به صورتي جمع بندي كردند كه نمي توانيم اين پروژه را بدون كمك خارجيان را انجام دهيم و پروژه متوقف شد، اما اكنون در سال 1401 اجراي اين پروژه را در دست گرفتيم و   100 درصد اين پروژه با كمك متخصصان ايراني انجام خواهد شد.

رويداد تبادل فناوري حوزه فناوري هاي نوين انرژي، ليزر، فوتونيك و كاربرد پرتوها امروز در محل صندوق نوآوري و شكوفايي برگزار شد. در حاشيه اين رويداد 40 شركت دانش بنيان فعال در زمينه ليزر، فوتونيك، كاربرد پرتوها محصولات فناورانه خود را به نمايش گذاشتند.
منبع خبر:
سیناپرس
   تاریخ: ۱۵:۰۳ - ۱۴/۰۶/۱۴۰۱   بازدید: ۸۱

نظرات کاربران

نظر شما:
نام: *
ایمیل:
متن: *

(۳۰۰ کاراکتر)
کد امنیتی: *